Evo kako pripremiti fine buhtle uz pomoć AMC Navigenia

1
4505

Domaće buhtle s pekmezom desert/kolač naše mladosti, barem moje, mi smo ih uvijek jeli s pekmezom ali danas moja djeca priznaju samo s čokoladom.
Još jedan recept gdje do izražaja dolazi naš AMC Navigenio, čudo od uređaja koji svaku AMC posudu pretvara u najmanju pećnicu… Pa idemo na recept, nisam baš od “velikih riči” danas.

Potrebni AMC elementi:

AMC Navigenio
AMC posuda 24 cm od 3,5 litre ili još bolje od 5 litara.

Potrebne namirnice:

600 g glatkog brašna
1 žličica suhog ili 1/2 kockice svježeg kvasca
2 dcl mlakog mlijeka
100 g otopljenog maslaca
1 vanilin šećer
1 limun šećer (u nedostatku limunove korice)
2 velike žlice šećera
0,02 l ruma (mala čašica od žestokog pića)
1 jaje
šećer u prahu

1) U posudu stavite brašno, kvasac, mlijeko, rastopljeni maslac, vanilin šećer, limun šećer, šećer, 0,02 litre ruma, jaje. Rum daje poseban šmek, ali nije uvjet. Umjesto te količine ruma možete staviti mlijeko.
Umijesite neljepljivo za prste, mekano tijesto. Morate ga dobro umijesiti, barem par minuta. Nije dovoljno samo malo da se sastojci sjedine, dizano tijesto zahtjeva malo snage, strpljenja i pažnje da bi rezultat bio onakav kako priželjkujete. Kad ste dobro sve premjesili ostavite
pokriveno negdje na toplom 30-ak minuta ili 45 minuta na sobnoj temperaturi.

Zatim tijesto opet promijesiti nekoliko minuta pa ga podijeliti na 12 jednakih dijelova.

 

Svaki dio, kako je prikazano oblikujte rukama u oblik malog džepića pa buhtle nadjevajte po želji. Možete marmeladu, pekmez, čokoladu…

U AMC posudu stavite papir za pečenje, premažite ga maslacem i poslažite buhtle.

Kad ste ih složili u posudu, stavite na najmanji izvor energije a na posudu stavite AMC Navigenio na 200 w 1 crtica i na audiothermu namjestite vrijeme 25 minuta. Vrijeme pečenja je 25-30 min, pri kraju isteka vremena pogledajte i po potrebi dodajte još koju minutu.

Kad je gotovo, izvadite buhtle iz posude i pričekajte da se ohlade te pospite šećerom u prahu.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here