Povrće bez vode. I zašto u AMC-u kuhamo povrće bez vode?

0
2260

Kuha li se u AMC-u povrće bez vode? Da i to je moguće 🙂

Voda je toliko bitna i neophodna za nas ljude, prirodu, sve što je živo, no dobro… to ste učili još u osnovnoj školi ako se bili prisutni na tom satu, ja sam baš na tom satu prirode bio prisutan 😉
Voda ima sposobnost da na sebe veže sve dobro, što je često jako korisno kada kuhamo juhu s kostima, čaj, kavu…
Ali kad kuhamo povrće ta nam osobina vode baš i ne odgovara jer voda na sebe preuzme mnoge hranjive sastojke, vitamine, minerale…
Za razliku od čaja, kave, juhe, gdje bacimo filter, sos, kosti, kod kuhanja povrća bacamo vodu, a s vodom i vitamine i hranjive sastojke a “filter”
koji je sada povrće pojedemo. Što smo dobili kuhanjem povrća u vodi? Dobili smo lošiji okus i oblik a treba nam i više soli jer okus hrane je ispran.

Zašto možemo u AMC-u kuhati povrće bez vode, a u drugim posudama ne?

Kao što vjerojatno znate ili ste čuli, AMC se bavi patentima i za to ima vlastiti institut u Švicarskom gradu Rotkreuzu.
Institut se bavi i ima samo jednu misiju a to je kako bolje jesti i bolje živjeti. AMC je lider u branši pripreme hrane i kao većina drugih branši napredovala je u sustavu za zdravo i brzo kuhanje.
Tajna kuhanja povrća bez vode je u zatvorenom krugu i preciznoj kontroli temperature unutar posude.

Potrebni AMC proizvodi:

AMC posuda bilo koje veličine
AMC Navigenio

Potrebne namirnice:

Razno povrće, može i voće, jaja pa čak i pileći file…

1) Povrće narežemo: mrkvu na kolutiće, krumpir na kockice, karfiol na manje dijelove, prokulice i grašak…a kao dodatak možemo staviti jaja na vrh posude, recimo kad radimo francusku salatu.
Povrće mora biti vlažno odnosno kad se tekućina s namirnica spusti na dnu posude da u posudi ima cca. pola centimetra vode,
koja će kuhati povrće na pari, hladiti se na poklopcu, ponovno spustiti na dno posude i tako cirkulirati i minimalno osiromaši namirnicu koju kuhamo.

2) Kad jednom stavimo poklopac i postavimo vrijeme kuhanja, više nema potrebe da otvaramo posudu do završetka kuhanja, a ako iz nekog razloga otvorimo, para će ispariti i trebamo odmah doliti mrvicu vode prije vraćanja poklopca inače će nam povrće zagorjeti. Vrijeme kuhanja je cca 20 minuta. Ovisi koje povrće kuhamo, a budući da je temperatura kontrolirana namirnice kojima treba kraće vrijeme kuhanja, recimo tikvici, koja se neće raspasti odnosno biti mljeckava a mrkva će biti kuhana.

Dobar tek!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here